Philip Catherine - Manoir de mes rêves

CultuurCentrum De Herbakker
  • za 12 juni 2021 van 20:30 tot 22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
Sinds de jaren ‘60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden (o.a. Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus), zijn unieke stijl en klankkleur, alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

Zijn soepel swingend gitaarspel en lyrische composities zijn uit duizenden herkenbaar. En ook al is Catherine een vingervlugge snarenvirtuoos, toch pakt hij nooit uit met gratuite technische demonstraties. Liever concentreert hij zich op de puurheid van de klank, intensiteit van improvisaties en uiterst hecht samenspel met zijn muzikanten.

Philip Catherine heeft meer dan 20 platen uitgebracht onder zijn naam en talrijke opnames gemaakt met artiesten van alle horizonten. In mei 2019 verscheen het album ‘Manoir de mes rêves’, in trio met Paulo Morello (gitaar) en Sven Faller (contrabas). Het repertoire bestaat uit muziek van de bruisende Parijse scène in de jaren ‘50 en ‘60, met naast een aantal composities van Django Reinhardt ook nummers van Brassens, Eddy Louiss en Maurane.

Dit concert is een samenwerking tussen CC De Herbakker en muziekclub N9.

van, met: Philip Catherine, Paulo Morello en Sven Faller

Locatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 21
  • -26 jaar 15
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 5,25

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo