KunstKlap - Michaël Schelfthout

  • wo 8 februari 2023 van 19:30 tot 20:30
Dit is een UiTPAS activiteit.
Reserveer plaatsen

In de regio van het Meetjesland is héél wat creatief en artistiek talent aanwezig. Om lokale kunstenaars in de kijker te zetten, introduceerde het cultuurcentrum vorig seizoen KunstKlap.

De disciplines die tijdens KunstKlap centraal staan, kunnen heel uiteenlopend zijn. We richten ons immers tot artistiekelingen, creatieve duizendpoten, geboren vertellers, auteurs, beeldend kunstenaars, muzikanten … Kortom, mensen met een creatieve passie.

Jaarlijks duidt het cultuurcentrum een lokale curator aan. Kristof Devos, auteur en illustrator van bekroonde jeugdboeken, neemt in 2022-2023 die rol met verve op zich. Vorige lente nodigde Kristof tijdens één van de KunstKlappen het publiek uit in zijn tuin in Sint-Laureins om te vertellen over zijn werk.

De locatie van KunstKlap kan al even divers zijn als de kunstenaar die centraal staat. Warm je handen alvast op, want ze zullen gegarandeerd klappen!

Op 8 februari komt Michaël Schelfthout ( °1974) bij ons op bezoek. Schelfthout is een Belgisch illustrator en zoon van kunstenaar Daniël Schelfthout. Tijdens de Kunstklap geeft hij een inkijk in zijn kunstenaarspraktijk.

Michaël streeft een veelzijdig oeuvre na en maakt boekillustraties, stripverhalen, animaties en beeldend werk. In zijn portfolio vinden we naast digitaal werk vooral tekeningen in potlood en gewassen inkt terug. Ook opvallende aanwezigen zijn de tekeningen in waskrijt, werk dat de kunstenaar als zijn pièces de résistance beschouwt.

Locatie

Jeneverhuis
Van Hoorebekeplein 2 , 9900 Eeklo

Prijs

  • gratis
  • Kansentarief met UiTPAS Meetjesland gratis

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo