fABULEUS - Ik ben geen racist

5de en 6de secundair

CultuurCentrum De Herbakker
  • do 23 september 2021 van 10:00 tot 12:00
  • do 23 september 2021 van 13:45 tot 15:45
Reserveer plaatsen
Braam, een erg gewone 17-jarige jongen van het platteland, wordt in de stad op straat neergestoken. Omdat de dader Mahmoed Baylan heet, springen de media en de politiek op het verhaal. Nog voor hij het goed en wel beseft, wordt Braam meegesleept in de plannen van een anti-islam partij.

In deze ‘extreem’ actuele voorstelling over polarisering, verrechtsing en manipulatie van jongeren probeert Braam de gebeurtenissen te reconstrueren die van hem op één jaar tijd de meest gezochte crimineel van het land hebben gemaakt.
‘Ik ben geen racist’ is een geactualiseerde versie van de oorspronkelijke fABULEUS-voorstelling uit 2010. De roman van Per Nilsson uit 2006 werd toen bewerkt tot een beklijvende theatermonoloog die maar liefst 120 keer in heel Vlaanderen heeft gespeeld.

KNACK ***
De wereldverbeterende capaciteiten van het theater zijn niet gigantisch. Maar dergelijke voorstellingen kunnen wél jonge ogen en monden openen en tot ontluisterende en revelerende (klas)gesprekken leiden.

Mooss (kunsteducatieve organisatie uit Leuven) voorziet in de week van 6 en 13 sep omkadering in de klas. Dit duurt één lesuur en er mogen max. 25 lln deelnemen. Kostprijs: € 1 per leerling. Inschrijven tot maa 30 aug via scholen@ccdeherbakker.be.

Na de voorstelling vindt er in de zaal een nagesprek plaats, begeleid door Mooss.

spel: Braam Verreth
regie: Dirk De Lathauwer
tekst: Ruth Mellaerts (naar de gelijknamige roman van Per Nilsson)
licht: Pol Verwilt
met de steun van: stad Leuven, de Vlaamse Overheid

Duur: 90 min. + nagesprek 30 min.
Max aantal: 85 lln

Locatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 7

Leeftijd

vanaf 16 tot 18 jaar

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo