Theater Tieret - Meneer Linh

1ste en 2de secundair

Loods Nijverheidskaai
  • vr 25 februari 2022 van 13:45 tot 14:40
Reserveer plaatsen
Daar staat Meneer Linh, achteraan op het dek van een boot. In zijn armen houdt hij een lichte koffer en een baby, nog lichter dan de koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt.

Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap.Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden.
Verwacht u aan een meester-verteller, een poppenspeler pur sang … en Meneer Linh.

Rode Kruis Opvangcentrum Eeklo biedt in het kader van deze voorstelling rondleidingen aan in de voorziening. In overleg wordt er een datum gezocht in de maanden januari en februari. De rondleiding duurt 2 uren en er kunnen max. 25 lln deelnemen. Gratis, inschrijven via het online reservatiesysteem.

spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart
scenario, tekst: Joost Van den Branden (vrij naar Philippe Claudel)
poppen: Patrick Maillard
in samenwerking met: Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas
coproductie: CC Sint-Niklaas

Duur: 55 min.
Max aantal: 100 lln

Locatie

Loods Nijverheidskaai
Nijverheidskaai 7 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 7

Leeftijd

vanaf 12 tot 14 jaar

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo