Mokhallad Rasem / Toneelhuis - Ik ben mijn straat

5de en 6de secundair

Loods Nijverheidskaai
  • di 25 januari 2022 van 13:45 tot 15:15
Met ‘Ik ben mijn straat’ keren Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch elk terug naar de straat uit hun kindertijd. Huis per huis roepen ze de bewoners in hun verbeelding op, de ene uit zijn straat in Irak, de andere uit haar straat in België. En wat blijkt? De verhalen van de bewoners zijn verrassend verwant.

In ‘Ik ben mijn straat’ verbinden Mokhallad en Jessa via woorden, beelden en herinneringen hun leefwereld in Irak en België met elkaar. Zo komen ze uit bij vandaag, bij wie ze nu zijn, bij schoonheid en vergankelijkheid.

THEATERKRANT (over de vorige voorstelling van Mokhallad Rasem ‘Dagboek van een leeg bed’, geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2020)
‘Dagboek van een leeg bed’ is een intimistische, poëtische vertelling in woord, beeld en klank, persoonlijk én universeel.

Rode Kruis Opvangcentrum Eeklo biedt in het kader van deze voorstelling rondleidingen aan in de voorziening. In overleg wordt er een datum gezocht in de maanden januari en februari. De rondleiding duurt 2 uren en er kunnen max. 25 lln deelnemen. Gratis, inschrijven via het online reservatiesysteem.

Na de voorstelling vindt er in de zaal een nagesprek plaats.

van, met: Jessa Wildemeersch, Mokhallad Rasem
productie: Toneelhuis

Duur: n.t.b. + nagesprek 15 min.
Max aantal: 100 lln

Locatie

Loods Nijverheidskaai
Nijverheidskaai 7 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 7

Leeftijd

vanaf 16 tot 18 jaar

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo