The Great Belgian Songbook

Loods Nijverheidskaai
  • do 24 februari 2022 van 20:30 tot 22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Koop tickets
Prille dertiger Jo Hermans is een geweldig muzikant en een durver. Zijn trompet en bugel zijn te horen van Balthazar tot Raymond van het Groenewoud en van Clouseau tot DAAN. De Kempenzoon is een supertalent van wie we het beste nog mogen verwachten. The Great Belgian Songbook is een variant op ‘Great American Songbook’, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-‘n-roll.
Hermans maakt een aantal Belpoptoppers tot nationaal erfgoed. Het zijn naoorlogse, bekende en minder bekende nummers met een verhaal. ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones, ‘Martine’ van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en ‘Somebody That I Used to Know’ van Gotye wordt hedendaags klassiek.
The Great Belgian Songbook is een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

HET NIEUWSBLAD *****
The Great Belgian Songbook is een stomend prestigeproject van Jo Hermans om duimen en vingers van af te likken. Daar kunnen ze zelfs over de grote plas enkel jaloers naar kijken.

met: Jo Hermans (bugel, trompet), David Thomaere (toetsen), Jean-François Assy (cello), Marc Bonne/Dré Pallemaerts (drums)

Locatie

Loods Nijverheidskaai
Nijverheidskaai 7 , 9900 Eeklo

Prijs

  • Basistarief 18
  • - 26 jaar 12,9
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland 4,5

Reserveer

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo