CANON Cultuurcel

CANON Cultuurcel en cultuurkuur.be

Wil je samen met je leerlingen een cultureel project op poten zetten? Heb je een goed idee, maar zoek je nog ondersteuning? Of zoek je gewoon inspiratie om je klas op een originele manier van cultuur te laten proeven? CANON, de cultuurcel van het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en Vorming, kan leerkrachten daarbij helpen.

Ontdek op www.cultuurkuur.be een heleboel cultuurpartners, waaronder CC De Herbakker, waarmee je samen een project kan opstarten. De website, een samenwerkingsproject van CANON Cultuurcel en publiq brengt scholen, kunstenaars en cultuureducatieve organisaties succesvol samen op één platform. Via deze site wil CANON met inspirerende voorbeelden leerkrachten een idee geven hoe zij hun leerlingen cultuur kunnen laten beleven. Info over subsidies vind je via www.cultuurkuur.be/subsidies.

  • Als je een idee hebt, kan CANON via ‘dynamoPROJECT’ voor zowel financiële, logistieke als inhoudelijke ondersteuning zorgen
  • Zoek je het liever buitenshuis? Via ‘dynamoOPWEG’ en De Lijn reis je met je leerlingen gratis naar tal van culturele bestemmingen. Sinds 2009 is CC De Herbakker ook erkend als ‘culturele bestemming’: klasgroepen (max. 30 lln) van scholen uit onze regio kunnen het cultuurcentrum tijdens de daluren gratis per bus bezoeken. Via enkele eenvoudige stappen op de site vraagt je school probleemloos een vervoersbewijs aan voor De Lijn naar CC De Herbakker.

Op www.cultuurkuur.be worden sterke praktijkvoorbeelden verzameld. Projecten en verhalen van scholen rond cultuureducatie met heel wat concrete tips, foto’s en leerpunten vind je er terug. Daarnaast kan je er alles lezen over Cultuur in de Spiegel. Dat is een onderzoek en theoretisch kader, dat een antwoord wil bieden op de veelal versnipperde manier waarop cultuureducatie in de praktijk wordt gebracht. Meer info: www.cultuurkuur.be/cultuur-in-de-spiegel.