CC De Herbakker on tour in seizoen 2021-2022

Gepubliceerd op dinsdag 23 feb 2021 om 09:54

CC De Herbakker op reis doorheen eigen stad

Het zijn spannende tijden voor Cultuurcentrum De Herbakker. Het CC is in volle voorbereiding van de verbouwings- en renovatiewerken die in de zomer 2021 van start zullen gaan. Het betreft ingrijpende renovatiewerken die in nagenoeg alle ruimtes van het cultuurcentrum zullen uitgevoerd worden. Het cultuurcentrum zal bijgevolg gesloten zijn voor publiek gedurende het gehele seizoen 2021-2022. Het stadsbestuur hecht belang aan cultuurbeleving – zeker na een noodgedwongen stop tijdens de huidige coronapandemie. “We bieden graag perspectief en kondigen daarom nu al aan dat het cultuurcentrum een gevarieerd programma zal aanbieden, ongeacht de verbouwingswerken”, aldus de schepen van cultuur, Isaura Calsyn.
Uiteraard dient voorbehoud genoteerd te worden en is een programma afhankelijk van de versoepelende maatregelen t.g.v. corona.
Het is niet eenvoudig om in de huidige onzekere omstandigheden de blik op de nabije toekomst te richten en een activiteitenkalender te bepalen, maar om klaar te zijn voor een nieuw cultuurseizoen, dienen nu al de afspraken gemaakt te worden.
Het cultuurcentrum blijft niet bij de pakken zitten. In de lentemaanden wordt de verhuis voorbereid.

 

Verrassende locaties

Schepen Calsyn: “Het centrum zal onderdak vinden op meerdere locaties in de stad; waarvan verschillende in primeur zullen ingericht worden als pop-up theater. We kunnen op dit moment niet méér van de sluier oplichten, omdat de voorbereidingen nog volop aan de gang zijn. Maar het mag duidelijk zijn dat het komende cultuurseizoen boeiend, divers en anders belooft te worden!”
Benieuwd naar waar het cultuurcentrum zal neerstrijken? Volg de website of sociale media van het cultuurcentrum; in de komende weken worden de verschillende plekken onthuld. “We laten geleidelijk aan verschillende tips los; bezoekers die als eerste de locatie raden, vallen in de prijzen!”, aldus Beatrijs Hollebosch, directeur cultuur.
“De eerste locatie klopt alleszins als een bus”, zo laat de schepen nog weten.