Nieuwe projectmedewerker cultuur en programmatie

Gepubliceerd op dinsdag 9 nov 2021 om 09:23

Begin oktober startte Kim Snauwaert als projectmedewerker cultuur en programmatie in het cultuurcentrum. Maak hieronder kennis met haar.

"Als jullie nieuwe programmator theater, muziek, humor en film bij CC De Herbakker kijk ik er naar uit om zoveel mogelijk Eeklonaren te laten genieten van een uitgebreid en kwalitatief cultureel aanbod. 

'Geboren en getogen' in Eeklo, strekte ik als 16-jarige mijn vleugels om te zien wat er elders in de wereld was. Zo ging ik eerst drama studeren in Brussel en later theaterwetenschappen en Beeldende Kunsten in Gent.  Vandaag kijk ik met nostalgie terug op mijn jaren hier en kan ik niet wachten om in interactie te gaan met de stad en jullie opnieuw te leren kennen. Zo hoop ik dat beetje ‘elders wereld’ in Eeklo te brengen en de rest van de wereld ook te laten kennismaken met Eeklo. Als tips voor het huidige seizoen kan ik aanbevelen:

  1. Favo met 'The Journey home' (muziek) in de loods aan de Nijverheidskaai – Het internationale trio met o.a. Sander De Winne uit Eeklo presenteert er hun vierde album. Deze plaat is een persoonlijke dialoog met muziek afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Muziek die - buiten gewoonweg ontroerend, lyrisch en met momenten ook vrolijk of zelfs ronduit opzwepend is - ook nog eens gespeeld wordt op een uitzonderlijke locatie met een akoestiek om U op te zeggen. Kortom, wil je van je sokken geblazen worden op de meest innemende manier; breng jezelf daar zeker heen!
  2. Alexander Vantournhout met 'Through The Grapevine' (dans/circus) — want wat misten we vaak tijdens corona? Elkaar aanraken. En dat is exact wat Alexander en zijn compagnon tot in het uiterste uitdaagt. Ze spelen, dansen, vechten, ze meten elkaar op en onder, ze meten zichzelf aan elkaar af, en vergelijken lijf met lijf. Ze liggen met elkaar in de knoop, puzzelen zichzelf tot in de ander, ze bespeuren elkaar, intiem en vooral met veel humor. Je vergeet wiens been van wie is, en willen we dat niet stiekem allemaal wel eens beleven? 
  3. Circus Ronaldo van Gust Van den Berghe (cinema) — heb ik zelf nog niet gezien, maar ik ben fan van zowel Circus Ronaldo als van Gust Van den Berghe. Een combinatie als dit kan niet mis gaan.

Verder speelt Robrecht Vanden Thoren nog zijn nieuwe voorstelling ‘Achteraf niet komen huilen’, is er poëzie met Stefan Hertmans, Tom Helsen brengt zijn album ‘Zin om Tom Helsen’, (alleen al de titel is het waard af te zakken). Sien Eggers en Frank Focketyn brengen het liefdesleven van het bekende filosofenkoppel Jean-Paul Sartre en Simone De Beauvoir. Voor de kinderen is er Studio ORKA, ga daar zeker heen want dit geweldige gezelschap stopt er jammer genoeg mee, één van de laatste kansen om hen aan het werk te zien."