Pop-uptheater Nijverheidskaai

Gepubliceerd op dinsdag 4 jan 2022 om 14:00

POP-UPTHEATER GEOPEND ALS NIEUWE TIJDELIJKE STEK CC DE HERBAKKER


CC De Herbakker is klaar voor een nieuw hoofdstuk! Het cultuurcentrum slaat vanaf januari haar tenten op in een mooi verbouwde evenementenruimte (De Peignage) aan de Nijverheidskaai in Eeklo. Waar huidig houtbedrijf Wulffaert is gevestigd, was vroeger de gerenommeerde wolwasserij Peignage d’ Eecloo gesitueerd en in de 19de eeuw bevond zich hier een textielbedrijf. Een indrukwekkende plek die een rijke, industriële geschiedenis ademt en waar het cultuurcentrum een heel divers programma aanbiedt. 

Voor sommige voorstellingen moet je snel zijn! Zo zijn er slechts nog enkele kaartjes beschikbaar voor de funky voorstelling van Mich Walschaerts, het concert van Günther Neefs of de kleppers Sien Eggers en Frank Focketyn die in de rol kruipen van Sartre en De Beauvoir. Theaterliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen aan andere sterke stukken, zoals deze van de HOE (met o.a. Natali Broods) en van Thomas Janssens (met o.a. Tom Van Bauwel). 
Enkele grote namen in muziek- en comedywereld zullen het podium van het pop-uptheater betreden: Henk Rijckaert, Tom Helsen, The Starlings, Nigel Williams... Daarnaast kan je ook je gading vinden in jong, getalenteerd werk dat reeds goed onthaald werd, zoals het cabaretduo Grof Geschud of het jeugdtheatergezelschap Collectief Verlof. Met je kinderen naar de film in de vakantie, genieten van een hedendaagse dansvoorstelling, een docufilm meepikken, …? Je kan dit allemaal beleven op de nieuwe vaste stek van CC De Herbakker. 

De karaktervolle hal is omgetoverd tot een theaterzaal, met speelvlak en een tribune waar 157 personen kunnen plaatsnemen.

In dezelfde ruimte bevindt zich ook een gezellige bar, voor de gehele periode uitgebaat door Den Turf 2.0., met zitplaatsen voor 70 personen. Je kan een uur voor de voorstelling en uiteraard ook na de voorstelling in het café terecht. Er is parking voorzien op de site zelf en een personenlift aanwezig. Kortom, de omstandigheden zijn optimaal voor een geslaagde cultuuravond. Bovendien zorgt het cultuurcentrum ervoor dat je bezoek veilig en volgens de coronamaatregelen verloopt.

De loods aan de Nijverheidskaai mag dan de nieuwe hoofdlocatie van het cultuurcentrum zijn voor de duur van de verbouwingswerken, het belet het team niet af en toe uit te wijken naar andere locaties in en buiten Eeklo. Zo vormt Jeugdcentrum Kubiek de ideale uitvalsbasis voor de maandelijkse comedycafés en wordt er opnieuw samengewerkt met CC Evergem en Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve voor enkele spraakmakende circus- en dansproducties.