Ticketinfo

Alle voorstellingen voor seizoen 2022-2023 vind je hier terug.

Bekijk hier de seizoenbrochure.

Volgende kortingen worden toegekend:

 • Tickets voor 4 verschillende voorstellingen: 5% korting
 • Tickets voor 8 verschillende voorstellingen: 10% korting
 • -26 jaar: 30% korting op elk ticket (tenzij niet vermeld bij de voorstelling zelf)
 • UiTPAS met kansentarief

Volgende voorstellingen tellen wel mee in je aantal voor getrouwheidskortingen, maar er is geen kortingstarief voorzien op de voorstelling zelf: 

 • Familievoorstellingen
 • Comedycafé
 • MC DIC3 & Co en Young Vision
 • Els Heene - Binnenin Beginnen
 • fABULEUS – Electric Life
 • buren – Spare Time Work

Je blijft de korting van je eerste bestelling behouden doorheen het seizoen. Bv.: je bestelt in juni 4 voorstellingen en ontvangt 5 % korting. Nadien bestel je nog eens 5 tickets. Op deze tickets blijft de korting van 5 % gelden.

Per ticket wordt een administratiekost van € 1 aangerekend. Voor houders van een UiTPAS met kansentarief bedraagt dit € 0,25. Bij de prijs die je in de brochure ziet, is deze kost reeds inbegrepen.

Onbetaalde reservaties vervallen automatisch na twee weken.

Twee dagen voor de voorstelling ontvang je een servicemail met de laatste en meest up-to-date informatie. Hierin staat ook een link met downloadknop voor je tickets.

Aan de ingang wordt je ticket ingelezen met een scanner. Je hoeft jouw tickets niet af te drukken. Breng ze gerust mee op jouw smartphone. Snel én veilig dus. Let op, deel nooit dit ticket met anderen, het kan maar één keer gescand worden.

Online

Ga naar tickets.eeklo.be. We raden je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop. 

Download hier de handleiding om online tickets te kopen. 

Wachtlijst

Hou rekening met een beperkte capaciteit. Is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je zeker in op de online wachtlijst! Bij vrijgekomen tickets contacteren wij de mensen op de wachtlijst. Een plaats op de wachtlijst biedt geen garantie op een ticket.

Online tickets bestellen met UiTPAS met kansentarief

Houders van een UiTPAS met kansentarief kunnen hun tickets ook online bestellen en betalen. Vóór je online je tickets bestelt, kom je naar de ticketbalie of naar het Sociaal Huis. Op vertoon van je UiTPAS met kansentarief ontvang je een code die je kan gebruiken bij het online bestellen: door die code wordt 
automatisch het juiste tarief aangerekend.

Online betalen met cultuurbonnen of cultuurcheques

 • Cultuurbonnen

  Kies voor de betaalmethode ‘Cultuurbon’. In het volgende venster kan je de vouchercode ingeven. Het eventuele openstaande saldo kan je op een andere manier betalen. De eventuele restwaarde van je bon blijft via dezelfde 12-cijferige code geldig. 
 • Cultuurcheques

  Wij aanvaarden ook cultuurcheques van Edenred, Sodexo, OPENDOEK (enkel bij theatervoorstellingen) en Sabam. Volg alle stappen van de reservatie en kies voor de betalingsmethode ‘Betalen aan balie STIP’. Kom daarna naar de ticketbalie met jouw cultuurcheques en ruil die in. Het verschil kan je contact of met bancontact betalen.

Aan balie STIP

Je kan ook tickets kopen aan de ticketbalie van het STIP. Bekijk hier de openingsuren. Je betaalt bij voorkeur met bancontact. Tot een bedrag van € 50 kan je contactloos betalen. Indien je toch contant wenst te betalen, zorg voor het gepaste bedrag. Je kan dan uiteraard ook met cultuurbonnen of met cultuurcheques betalen. 

Via telefoon of e-mail

Je kan je tickets ook telefonisch of via e-mail bestellen. Je ontvangt vervolgens de betalingsgegevens via e-mail. Omdat de plaatsen beperkt zijn, wordt gevraagd om de tickets op voorhand te betalen (per overschrijving kan dit tot 10 dagen voor de voorstelling). Na je betaling ontvang je je definitieve tickets.

Tickets ruilen

Niet gebruikte tickets worden achteraf niet geruild of terugbetaald.

 • Tickets worden alleen terugbetaald wanneer een voorstelling wordt afgelast.
 • Betaalde tickets kunnen enkel geruild worden wanneer de voorstelling uitverkocht is. Je kan die ruilen voor een cultuurbon van CC De Herbakker ter waarde van hetzelfde bedrag verminderd met € 2 administratiekosten per ticket. Deze cultuurbon is een jaar geldig. De aanvraag tot ruilen van tickets moet ons ten laatste 5 dagen voor de voorstelling bezorgd worden. Pas daarna kunnen de cultuurbonnen doorgemaild of afgehaald worden.

Afgelaste voorstelling

Indien een voorstelling wordt afgelast worden de aangekochte tickets integraal terugbetaald

De Ticketmatic App

De Ticketmatic App installeren op je smartphone. Een belangrijke stap vooruit op vlak van mobile ticketing.

Je reeds aangekochte tickets verschijnen automatisch in de app. Het is dus niet langer nodig om tickets te downloaden en af te printen, wat uiteraard heel wat papier en inkt uitspaart. Op die manier wordt ticketverkoop heel wat duurzamer. 

De Ticketmatic App brengt nog bijkomende voordelen:

 • Een bericht wanneer een evenement eraan komt, met praktische info over het evenement en de zaal. 
 • Eenvoudig tickets doorsturen aan vrienden. 
 • Een bericht als een favoriet evenement uitverkocht raakt. 

Ongenummerde tickets kunnen ook uiterst eenvoudig aangekocht worden via de app, waarbij de betaalinfo slechts één maal ingevuld moet worden. (Op termijn zullen ook genummerde tickets via de app verkocht kunnen worden.) Ticketmatic App is beschikbaar op iOS en Android. 

Alles op een rijtje

 • Vermijd printen van tickets en gebruik je telefoon als ticket. Ontvang evenement info, stuur tickets naar vrienden, ontdek evenementen en koop tickets.
 • Je telefoon is je ticket 
  Al je tickets zijn automatisch beschikbaar in de app, zelfs als je offline bent. Je hoeft geen tickets meer te printen, toon eenvoudigweg je telefoon aan de ingang!
 • Evenement informatie bij de hand 
  Ontvang een routebeschrijving naar het evenement, en ook praktische info zoals het tijdsschema. Blijf op de hoogte van last-minute wijzigingen.
 • Stuur tickets naar vrienden 
  Stuur eenvoudigweg tickets door naar vrienden (Wees gerust, je behoudt op elk moment de controle over je tickets.)
 • Snelle en veilige checkout van web bestellingen 
  Gebruik de app om snel, veilig en eenvoudig bestellingen af te werken voor tickets die je via het web koopt. Je hoeft niet in te loggen en je kan betalen met slechts enkele taps.
 • Ontdek zalen en evenementen 
  Ontdek zalen en vind meer info over toekomstige evenementen. Blijf op de hoogte wanneer je favoriete evenementen bijna uitverkocht zijn.