Koop tickets

Wat zijn we blij dat we terug voorstellingen kunnen aankondigen!

Het volledige programma voor seizoen '21-'22 kan je hier bekijken. In het najaar blijven we in ons vertrouwde cultuurcentrum en in het voorjaar trekken we naar een pop-up theater in een loods aan de Nijverheidskaai. Sommige voorstellingen vinden op nog andere locaties plaats.

De brochures (najaar en voorjaar) vind je onderaan deze pagina bij 'Downloads'. 

Volgende kortingen worden toegekend:

 • Tickets voor 4 verschillende voorstellingen: 5% korting
 • Tickets voor 8 verschillende voorstellingen: 10% korting
 • -26 jaar: 30% korting op elk ticket (tenzij niet vermeld bij de voorstelling zelf)
 • UiTPAS met kansentarief 
   
  • Comedycafé, Circus Ronaldo, Henk Rijckaert, lezingen en samenwerkingen met CC Evergem: tellen voor aantallen, maar geen getrouwheidskorting
  • Filmvertoningen, familievoorstellingen en bepaalde samenwerkingen met de N9: tellen niet voor aantallen en geen getrouwheidskorting

Per ticket wordt een administratiekost van 1 euro aangerekend. Voor houders van UiTPAS met kansentarief bedraagt dit 0,25 euro. Bij de prijs die je ziet, is de administratiekost reeds inbegrepen.

We vragen om zoveel mogelijk op voorhand je tickets te betalen. Dit om wachtrijen aan de kassa te vermijden.

Online

Ga naar tickets.eeklo.be. We raden je aan om gebruik te maken van een vaste computer of laptop. 

Onderaan deze pagina bij 'Downloads' vind je de handleiding om online tickets te kopen.

 • Om wachtrijen aan de kassa te vermijden, wordt gevraagd om de tickets op voorhand te betalen
 • Na je betaling ontvang je een bevestigingsmail met je tickets. Dit ticket met unieke code breng je mee als toegangsbewijs. 
  Je hoeft je tickets niet meer af te drukken, breng ze gerust mee op je smartphone!
 • Aan de ingang wordt je ticket ingelezen met een scanner. Snel én veilig dus. Let op, deel nooit dit ticket met anderen, het kan maar één keer gescand worden.

Wachtlijst

Is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je zeker in op de online wachtlijst! Bij vrijgekomen tickets contacteren wij de mensen op de wachtlijst. 

Online tickets bestellen met UiTPAS met kansentarief

Houders van een UiTPAS met kansentarief kunnen hun tickets ook online bestellen en betalen. Is het de eerste keer dat je online tickets bestelt, kom dan eerst naar de ticketbalie of naar het Sociaal Huis. Op vertoon van je UiTPAS met kansentarief ontvang je een code die je zal gebruiken bij het online bestellen: door die code wordt automatisch het juiste tarief aangerekend.

Online betalen met cultuurbonnen of cultuurcheques

 • Cultuurbonnen

  Kies voor de betaalmethode ‘Cultuurbon’. In het volgende venster kan je de vouchercode ingeven. Het eventuele openstaande saldo kan je op een andere manier betalen. De eventuele restwaarde van je bon blijft via dezelfde 12-cijferige code geldig. 
 • Cultuurcheques

  Wij aanvaarden ook cultuurcheques van Edenred, Sodexo, OPENDOEK (enkel bij theatervoorstellingen) en Sabam. Volg alle stappen van de reservatie en kies voor de betalingsmethode ‘Betalen aan balie STIP’. Kom daarna naar de ticketbalie met jouw cultuurcheques en ruil die in. Het verschil kan je contact of met bancontact betalen.

Aan balie STIP

Je kan ook tickets kopen aan de ticketbalie van het STIP. Bekijk hier de openingsuren. Je betaalt bij voorkeur met bancontact. Tot een bedrag van € 50 kan je contactloos betalen. Indien je toch contant wenst te betalen, zorg voor het gepaste bedrag. Je kan dan uiteraard ook met cultuurbonnen of met cultuurcheques betalen. 

 • Wie in één van de gebouwen van de stad binnenkomt, draagt verplicht een mondmasker.

Via telefoon of e-mail

Je kan je tickets ook telefonisch of via e-mail bestellen. Je ontvangt vervolgens de betalingsgegevens via e-mail. Omdat de plaatsen beperkt zijn, wordt gevraagd om de tickets op voorhand te betalen (per overschrijving kan dit tot 10 dagen voor de voorstelling). Na je betaling ontvang je een bevestigingsmail. Twee dagen voor de voorstelling ontvang je je definitieve tickets. 

Tickets ruilen

Niet gebruikte tickets worden achteraf niet geruild of terugbetaald.

 • Tickets worden alleen terugbetaald wanneer een voorstelling wordt afgelast of wanneer er beperkingen komen van de maximumcapaciteit.
 • Betaalde tickets kunnen enkel geruild worden wanneer de voorstelling uitverkocht is. Je kan die ruilen voor een cultuurbon van CC De Herbakker ter waarde van hetzelfde bedrag verminderd met € 3 administratiekosten. Deze cultuurbon is een jaar geldig. De aanvraag tot ruilen van tickets moet ons ten laatste 5 dagen voor de voorstelling bezorgd worden. Pas daarna kunnen de cultuurbonnen doorgemaild of afgehaald worden.

Afgelaste voorstelling

Indien een voorstelling wordt afgelast of bij beperking van de maximumcapaciteit worden de aangekochte tickets integraal terugbetaald

De Ticketmatic App

De Ticketmatic App installeren op je smartphone. Een belangrijke stap vooruit op vlak van mobile ticketing.

Je reeds aangekochte tickets verschijnen automatisch in de app. Het is dus niet langer nodig om tickets te downloaden en af te printen, wat uiteraard heel wat papier en inkt uitspaart. Op die manier wordt ticketverkoop heel wat duurzamer. 

De Ticketmatic App brengt nog bijkomende voordelen:

 • Een bericht wanneer een evenement eraan komt, met praktische info over het evenement en de zaal. 
 • Eenvoudig tickets doorsturen aan vrienden. 
 • Een bericht als een favoriet evenement uitverkocht raakt. 

Ongenummerde tickets kunnen ook uiterst eenvoudig aangekocht worden via de app, waarbij de betaalinfo slechts één maal ingevuld moet worden. (Op termijn zullen ook genummerde tickets via de app verkocht kunnen worden.) Ticketmatic App is beschikbaar op iOS en Android. 

Alles op een rijtje

 • Vermijd printen van tickets en gebruik je telefoon als ticket. Ontvang evenement info, stuur tickets naar vrienden, ontdek evenementen en koop tickets.
 • Je telefoon is je ticket 
  Al je tickets zijn automatisch beschikbaar in de app, zelfs als je offline bent. Je hoeft geen tickets meer te printen, toon eenvoudigweg je telefoon aan de ingang!
 • Evenement informatie bij de hand 
  Ontvang een routebeschrijving naar het evenement, en ook praktische info zoals het tijdsschema. Blijf op de hoogte van last-minute wijzigingen.
 • Stuur tickets naar vrienden 
  Stuur eenvoudigweg tickets door naar vrienden (Wees gerust, je behoudt op elk moment de controle over je tickets.)
 • Snelle en veilige checkout van web bestellingen 
  Gebruik de app om snel, veilig en eenvoudig bestellingen af te werken voor tickets die je via het web koopt. Je hoeft niet in te loggen en je kan betalen met slechts enkele taps.
 • Ontdek zalen en evenementen 
  Ontdek zalen en vind meer info over toekomstige evenementen. Blijf op de hoogte wanneer je favoriete evenementen bijna uitverkocht zijn.