Veilig cultuur beleven in CC De Herbakker

Veilig cultuur beleven in CC De Herbakker!

Overzicht van de coronamaatregelen

Algemeen

We volgen de regelgeving m.b.t. corona en de impact ervan op de werking van de cultuursector op de voet. Nieuwe wijzigingen worden meteen verwerkt. De aanpassingen die we doorvoeren zijn steeds in uitvoering van de ministeriële besluiten én worden ook steeds ter goedkeuring voorgelegd aan de veiligheidscel van de Stad Eeklo.

September

  • Goed nieuws, vanaf september kunnen we binnen tot 200 bezoekers ontvangen zonder afstandsregels noch mondmaskers. Eens je in de theaterzaal bent, kan je dus je mondmasker weglaten. In september organiseren we enkel kleinschalige voorstellingen waarbij we niet boven 200 bezoekers gaan. Hierdoor is het dus ook niet nodig om je Covid Safe Ticket (CST) te tonen.
  • Wanneer je in de publieksfoyer bent en wanneer je rondloopt in het gebouw, is het wel nog steeds nodig om een mondmasker te dragen.
  • Het personeel dat jou onthaalt, zal ook steeds een mondmasker dragen.

 Oktober

  • Vanaf oktober wordt dit aantal (200) opgetrokken tot 500 bezoekers, m.a.w. in de zalen van CC De Herbakker vervallen vanaf 1/10 de afstandsregels én de mondmaskerplicht. Ook dan is het dus niet nodig om een Covid Safe Ticket (CST) te tonen.
  • Ook in oktober is het nodig om in de publieksfoyer en tijdens het rondlopen in het gebouw een mondmasker te dragen.


Bakkerei

In ons cultuurcafé Bakkerei gelden nog steeds de horecamaatregelen. Dit wil zeggen dat je een mondmasker moet dragen bij verplaatsingen.


Tot slot

In het belang van ieders gezondheid blijven volgende richtlijnen nog steeds van toepassing:

  • Handen moeten gedesinfecteerd worden bij het betreden van het gebouw. We voorzien desinfecterende handgel aan de in- en uitgangen.
  • Het sanitair wordt voor en na elke activiteit gereinigd en ontsmet. Hierbij schenken we extra aandacht aan hoge contactoppervlakken zoals klinken, kranen en spoelbakknoppen.
  • We zorgen telkens voor maximale verluchting van alle ruimtes.
  • De ventilatie van de theaterzaal wordt continu gemonitord o.m. door een CO2-meter. De zaal wordt optimaal geventileerd met buitenlucht.

Het team van CC De Herbakker staat alvast te popelen om je terug te verwelkomen in ons cultuurcentrum of op één van onze ‘on tour’ locaties.