Verbouwingen

Bruishuis wordt Gruishuis

De werken aan het cultuurcentrum zijn gestart op 8 augustus 2022. In het kader van de open aanbesteding ‘duurzame renovatie CC De Herbakker’, werd de uitvoering van de werken toegewezen aan de firma STRABAG nv, voor een bestelbedrag van € 2.748.312,46 (excl. BTW). De opdracht voor het plaatsen van een bezoekerslift werd toegewezen aan de firma KONE BELGIUM nn, voor een bedrag van € 36.150 (excl. BTW).

Een deel van het Herbakkersplein (achteraan CC) wordt ingenomen als werfzone. Bekijk hier het werfinrichtingsplan. De functies gericht op het Herbakkersplein zijn steeds toegankelijk voor fiets en voetganger. Doorgangen voor brandweer blijven gevrijwaard. De parkeermogelijkheid aan de Kunstacademie blijft behouden.

De werken zullen het hele cultuurseizoen 2022-2023 in beslag nemen. Het cultuurcentrum verblijft al die tijd in de karaktervolle pop-up van het industriële pand, de loods op Nijverheidskaai 7.

Volg de voortgang van de werken op de voet via de website, facebook en instagrampagina van het cultuurcentrum.

Update 8 augustus

De werken zijn begonnen!

Update 18 augustus

Het podium werd ontmanteld en de gevel alsook het cultuurcafé zijn in volle afbraak. De vloer van de publieksfoyer en het café wordt verwijderd.

Update 26 augustus

Afgelopen week concentreerden de afbraakwerken zich rond de blauwe luifel tussen de Kunstacademie en het cultuurcentrum.

Update 5 september

Vorige week vonden de volledige afbraakwerken van het cultuurcafé en de publieksfoyer plaats.