Verbouwingen

Bruishuis wordt Gruishuis

Weldra is het zover en wordt het cultuurcentrum één grote werfzone. In het kader van de open aanbesteding ‘duurzame renovatie CC De Herbakker’, werd de uitvoering van de werken toegewezen aan de firma STRABAG nv, voor een bestelbedrag van € 2.748.312,46 (excl. BTW). De opdracht voor het plaatsen van een bezoekerslift werd toegewezen aan de firma KONE BELGIUM nn, voor een bedrag van € 36.150 (excl. BTW).

De startdatum van de werken is bepaald op 8 augustus 2022. Momenteel is het plan van de werfinrichting nog in opmaak. Een deel van het Herbakkersplein (achteraan CC) zal ingenomen worden als werfzone. Dit dient nog verder bekeken te worden. De functies gericht op het Herbakkersplein zullen steeds toegankelijk zijn voor fiets en voetganger. Doorgangen voor brandweer blijven gevrijwaard. De parkeermogelijkheid aan de Kunstacademie blijft behouden. Volg de voortgang van de werken op de voet via de website, facebook en instagrampagina van het cultuurcentrum.

De werken zullen het hele cultuurseizoen 2022-2023 in beslag nemen. Het cultuurcentrum verblijft al die tijd in de karaktervolle pop-up van het industriële pand, de loods op Nijverheidskaai 7.

UPDATE 8 AUGUSTUS 2022

De werken zijn begonnen! Bekijk de eerste foto's onderaan deze pagina (8-10/08/2022).